Informationer​ hos Kiropraktorerne I/S

Vores tanker om kiropraktik​

​Lyt til din krop

Alting går utrolig hurtigt i dag, og vi bombarderes hele tiden med masser af informationer, vi skal tage stilling til, hvilket så bliver integreret i væv og muskler.

Vi ved, at den menneskelige krop er unik og ret fantastisk og kan fortælle os utroligt meget – hvis vi bare lytter til den.​

Vores mål som kiropraktor er sammen med dig, at forbedre funktionen af kroppen.​

Tænk på, hvordan du behandler din bil.

De fleste af os sender den til jævnlige eftersyn, selv om der umiddelbart ikke er noget i vejen med den – bare for en sikkerheds skyld.

Og hvis der pludselig opstår en fremmed lyd, varer det næppe længe, før den står på værkstedet.

Lidt det samme med tandlægen, hvor vi har det godt med de jævnlige eftersyn. Samme princip vil du med fordel kunne overføre til en kiropraktor, der vil kunne afdække ting, som måske i det skjulte hæmmer eller generer dig, og gøre noget ved det.

​Hvad kan der gøres?

Gennem vores behandling sætter vi bl.a. fokus på nogle få, simple og logiske kropsmekanismer, som er af fundamental betydning for kroppens balance - fx vejrtrækning og bækkenbund, hvoraf sidstnævnte, lidt overraskende måske, også er relevant for mænd. Ved at forbedre den fysiske balance, bliver vores evne til at være rummelige og afslappede øget, og på den måde får vi styrket vores psykiske reserver. Når kroppen skal bruge færre ressourcer til blot ”at være”/”at holde sig oppe”, kan vores psykiske reserver bruges mere målrettet – både i hverdagen og ved f.eks. en eksamenssituation.

På Lyngby Hovedgade 60 arbejder vi som kiropraktorer hver eneste dag med at reetablere bevægelse de steder i kroppen, hvor der er for lidt eller måske slet ingen bevægelse. Ofte møder vi mennesker, hvor dele af kroppen aldrig rigtigt har haft den optimale bevægelsesgrad, og hvor det omkringliggende væv derfor har været brugt til at kompensere for manglerne.

Når vi ser på f.eks. en sutterefleks, der ikke fungerer, så er det ikke nok kun at forholde sig til mund-motorikken. Det er også nødvendigt at se på de faktorer, der skaber det vakuum ”nede” i kroppen, der skal muliggøre det for barnet at sutte og efterfølgende at synke. Der skal være et velfungerende samarbejde imellem de muskler, der er involveret i selve synke processen.

Sådan ser vi på mange andre mekanismer også. Balancen er også et godt eksempel på, at man tit kun ser på et afgrænset område af anatomien. Balancestyring hænger meget sammen med placeringen af de små krystaller i vores indre øre, men også med funktionen af de store og vigtige muskler, der er involveret i at ”levere” vores krops evne til at holde balancen fysisk i forhold til dens placering i rummet.

Som kiropraktorer har vi forskellige teknikker, der kan øge bevægeligheden i stramme, stive og smertende led samt det omkringliggende væv. Hvad enten vi arbejder med akupressur eller trigger punkter er princippet det samme: Spændte muskler løsnes, og samarbejdet mellem de forskellige muskler forbedres. Det betyder, at bevægeevnen bliver bedre, og en reparation af vævet kan begynde. Dette kræver somme tider, at vi inddrager andre behandlere med deres respektive teknikker.

Se menuen 'Hvem er vi?'.

De værktøjer, vi råder over, er mange og vidt forskellige, men målet for os alle er at forbedre den enkeltes bevægelse på den anatomisk mest optimale måde, så det kan mærkes i hverdagen.

Kiropraktoreren på klinikken samarbejder om nødvendigt med den enkeltes egen læge og rådgiver bredt, så alle, der opsøger os, bliver godt rustet til at vurdere, hvad der passer bedst lige netop til dem. Omvendt mener vi også, at de erfaringer, som den enkelte tidligere har høstet, skal respekteres og inddrages. Vores skøn bygger på respekt for kroppens unikke individualitet!

Symptomer

Symptomer er en slags signal, og det er oftest dem, der får os til at bede om hjælp. Vi skal, som tidligere nævnt, lytte til symptomerne og forstå, at det er muligt at genskabe funktionen på steder, hvor den har været nedsat eller sågar næsten forsvundet – for så at opleve en forbedret cirkulation, som automatisk medfører vævs-reparation.

Symptomer kan være det, der giver anledning til at gøre noget ved ens krop. Vi ser symptomet som noget, der kan bruges konstruktivt. Symptomer viser, at ”noget” er ude af balance, men hvad er det, der ude af balance? Viser dine symptomer sig, fordi din krop ikke længere formår at kompensere for skader, for psykisk pres, for dårlige vaner?

Se billedet for dig: Du har gennem årene fyldt i din ”rygsæk”, og nu er den så fuld, at den sidste lille ting, du putter i den, vælter læsset. Derfor: Var det, da du rakte hånden ud for at tage et glas vand, eller er det de mange år, hvor du har glemt din egen krop og overbelastet den, der får det til at gøre ondt i din ryg nu?

Et billede på dit symptom: Sammenlign med en lampe, der ikke vil lyse. Hjælper det så at slå på pæren? Ja, nogle få gange måske. Men hvad nu, hvis det ikke er pæren (symptomet), der er noget galt med? Er det så fatningen? Ledningen? Stikproppen? Stikkontakten? HFI-relæet? Leverandøren af elektriciteten?

Det hjælper ikke at behandle pæren, hvis det er galt et af de andre steder. Derfor behandler vi de årsager, der ligger bag de symptomer, du mærker. For at gøre behandlingen langtidsholdbar behandler vi ikke kun, så symptomerne forsvinder, men også - og ikke mindst - den årsag, der ligger bag symptomerne.

Bevægelse skaber liv

Bevægelse er grundlaget for alt liv! Der skal bevægelse til for at transportere ilten ned i vores lunger og for at transportere det ny-iltede blod rundt i vores krop. Der skal bevægelse til for at transportere det tilbage til hjertet for igen at kunne blive iltet i lungerne og tage turen rundt igen og igen og …

Hvis der er et godt samarbejde mellem hjerte og åndedrætsmusklerne, er sammenligning med en bølge i strandkanten nærliggende. Den ruller langsomt ind, trækker sig ud og ruller atter ind – igen og igen – helt utrætteligt. Det, der i vores kroppe skaber bevægelse, er det mest livgivende af alt, nemlig vores muskler. De skal bevæge sig hele tiden; ikke drevet af os og vores tanker, men helt og aldeles drevet pr. automatik, når vi trækker vejret.

Vejrtrækningen

Vejrtrækningen er en af de mest misforståede – eller slet ikke forståede – mekanismer i den menneskelige krop. Vi ved alle, at vejrtrækningen er utrolig vigtig, men hvor mange ved, at den gerne skal fungere instinktivt. De fleste har nok lært at tænke: Træk vejret heeelt ned i maven. Hvor mange mon gør det automatisk, og hvor mange er klar over, at de slet ikke bruger de mest oplagte muskler til at trække vejret.

Grundlæggende er de fleste fuldstændig ligeglade med, hvordan de trækker vejret – bare de trækker det. Sådan er indstillingen typisk, lige indtil den dag kommer, hvor de får symptomer, som måske vil kræve medicinsk behandling. Indstillingen er, at ”man har det godt, indtil man får det skidt”, og den indstilling vil vi arbejde for at få ændret.

Tænk på din bil

Groft sagt; se på dig selv som du ser på din bil og bliv tjekket med jævne mellemrum hos os, selv om du ikke har det skidt eller har symptomer. Din krop kan hele tiden påvirkes og stimuleres til at fungere mere hensigtsmæssigt / optimalt. Kiropraktoren kan med sin erfaring og ekspertise skabe en mere tilfredsstillende udnyttelse af musklernes muligheder og dermed sikre dig et bedre velbefindende.

Hvor ser du dig selv

Vores mål er at hjælpe alle til at avancere mod toppen til den grønne mand på illustrationen til venstre. Han udstråler, at han har det rigtig godt. Det interessante er imidlertid, at man faktisk kan befinde sig på illustrationens bund (den røde mand) og alligevel føle, at man har det udmærket.

Tænker vi over, hvad vi ser på kroppen, springer den sammensunkne holdning os som kiropraktorer i øjnene, fordi kropsspændingen helt klart ikke er i balance. Det betyder, at man bruger alt for mange kræfter på at holde sig oprejst, trække vejret med de muskler, der er kontakt til, og på ikke at tilte forover.

Den sammensunkne kropsholdning (rød figur) har sin ”pris” og kan medføre symptomer som f.eks. korte akillessener og / eller dårlig fordøjelse. Når kropsholdningen er sammensunken presses tarmene sammen. Dette vil medføre at bevægelsen af tarmene ændres – som så kan give fordøjelsessymptomer af forskellig art. Når kroppen er sammensunken kan vejrtrækningen heller ikke være optimal. Derved aktiveres en kompensatorisk kædereaktion: hoftebøjere og knæ belastes, akillessenerne spændes. Som konsekvens af det tilpasses overkroppen: skuldrene trækkes frem og nakken overbelastes.

Efterhånden som vi bevæger os opad i figurerne, bliver tyngdepunktet placeret betydeligt bedre, og ”manden” bruger i mindre og mindre grad muskulaturen til bare at holde sig oprejst. Man kan nu udfordre og bruge kroppen langt bedre, fordi den ikke behøver at bruge kræfter på at kompensere.

Det at se på kroppen som en helhed er vigtigt for os her hos Kiropraktorerne på Lyngby Hovedgade; uanset, om folk møder med et symptom eller for at få forebyggende behandling, bliver vores undersøgelse foretaget ud fra den enkeltes historik og evne til at bruge kroppens muskler og led.

Det kan være, at én persons symptom ligner en andens, men alle har forskellige udgangspunkter både kropsligt og psykisk. Hvilken behandling, der er behov for, vil derfor altid være individuel.​

Kontakt os​

​Kontakt os på telefon eller på e-mail – Ved afbud kan du også lægge besked på vores telefonsvarer.

Åbningstider

​Der kan være ændringer i åbningstider i forbindelse med ferie og sygdom.

​Mandag:​

08.00 - 17.00​

Tirsdag:

08.00 - 17.00​

Onsdag:

08.00 - 17.00​

Torsdag:

08.00 - 17.00​

Fredag:

08.00 - 13.00​

Kontakt os allerde i dag

Parkeringsmuligheder ved klinikken

Kontakt os på telefon eller på e-mail – Ved afbud kan du også lægge besked på vores telefonsvarer.

Vores klinik ligger over Bahne-forretningen på Lyngby Hovedgade 60, hvor der er 30 minutters parkering.​ Der er også mulighed for 2 timers parkering i bunden af Kastanievej ved Lyngby Privat Skole. Du skal gå igennem skolegården for at komme til hovedgaden. ​Alternativt kan du se på dette kort over P-pladser

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Kiropraktorerne I/S

Lyngby Hovedgade 60, 1.

2800 Kongens Lyngby

Klik her for rutevejledning

Kontaktoplysninger

45 93 93 93

receptionen@kiropraktik-lyngby.dk

CVR: 15237449

Telefontider

Man - tor: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 13.00

Lørdag og søndag: lukket